Nye lokaler

Instudio 68 Fotografi er flyttet

 

I den sidste uge af November 2017 flyttede jeg til bedre lokaler, fra Jegstrupvej til Frisenborgvej i Skive. Arealet blev skaleret fra 150m2 til 75m2. Og hvorfor så det. Hvorfor skalerer ned. I længere tid har jeg været på udkik efter nogle bedre lokaler at arbejde i. De eksisterende lokaler var ganske enkelt for dårligt isoleret. Vinterhalvåret bød på samme temperature inde som ude. Dette var ganske enkelt ikke optimalt. Hverken for kunder, eller for mig som trods alt bruger rigtig meget tid i lokalerne. Jeg ser meget frem til at komme igang det nye sted. Bare tanken at kunne arbejde uden kolde blå fingre og fuld vinterarmor, bringer smilet frem.

 

 

Carsten M Thomsen
Amerikaneren´s Breitling

Skive Folkeblad

 

Skive Folkeblad d. 26 Juli 2017

Skive Folkeblad d. 26 Juli 2017

Avisen kontaktede mig da de ønskede at lave en serie artikler om lokale fotografer. Artiklen kom til at hedde, "Fotografens Favorit". Ideen var at jeg skulle vælge et enkelt billede, som så skulle diskuteres. Jeg valgte et billede(r) jeg skyd for en Amerikansk U.S. Marines. Dels på grund af det tekniske i fremstillingen: Og på grund af historien bag soldatens valg af uret.

 

Teknisk:

Billedet set forfra består af ikke mindre end 16 billeder. Og det samme gør sig gældende med bagsiden af uret. Og hvorfor så mange billeder. Ganske enkelt fordi uret har en størrelse der gør, at når man arbejder så tæt på objektet er det ikke muligt at få det skarpt hele vejen igennem. Derfor skydes der flere eksponeringer hvor focus flyttes efter hvert skud. Indtil man har arbejdet sig igennem emnet. 

Herefter skal alle billederne samles til ét enkelt billede. Her er der to muligheder. Jeg bruger softwaren HeliconFocus som er et stykke værktøj der er i stand til kun at vælge de dele af et billede der står skarpt. Herefter samler softwaren alle delene til et enkelt billede. Denne måde vælger jeg altid ved kundebilleder, da den er ekstremt tidsbesparende og effektiv.

Den anden mulighed. Og den jeg valgte. Er selv at lægge alle billederne ind i Photoshop som lag. Disse lag skjulet og man maler så at sige kun det ind som står skarpt. Det er en meget langsommelig affære. Hver side af uret tog omkring fire timer at færdiggøre.

Men hvorfor så vælge så tidkrævende en process. Ganske enkelt fordi det holder en skarp på håndværket.

Historien:

En officer fra U.S. Marines, som havde tjent i både Iraq og Afganistan, gik på pension efter et langt liv som soldat. Som minde om sin tid og de oplevelser, (gode som dårlige) ønskede han at få et minde om. Hans egen valgte medalje blev et Breitling Navitimer Limeted Edition. Et smukt og meget detaljeret ur.

Han havde i Afganistan mødt sin nuværende kone som arbejde for den danske hær. De bosatte sig i danmark. Jeg mødte ham igennem en lokal virksomhed hvor vi arbejde sammen. Herved opstod ideen, at han ville have et billede af sit minde.

 

Carsten

 

N.G. Metal A/S

Dekoration til kontormiljø

 

Efter en større ombygning af kontorfaciliteter hos N.G. Metal A / S i Balling, Danmark. Ønskede de at få fem store billeder fra deres produktion hængene inde på kontorerne som dekoration.

I samarbejde med Marie Justesen (N.G.). fandt vi frem til de maskiner der passede til formålet..

N.G. Metal A / S Er underleverandør indenfor metalindustrien og har filialer i Danmark og udlandet.

Chr. Koldkur Transport A/S

Bogudgivelse

 

Erhvervsfoto: Betina Koldkur

Erhvervsfoto: Betina Koldkur

Hastesag hos Chr. Koldkur Transport A / S. Der var behov for billedmateriale til en bog om virksomhedens 90 års historie. Jeg var hos virksomheden i et par timer, og sammen med ledelsen lavede vi bogomslag, profilbilleder og andet billedmateriale til bogen.

Bogen blev skrevet af forfatter John Aagaard fra Aagaard PR & Kommunikation.